Новини

Враження 2018

Дорогі друзі, колеги! Вже минули первинні емоції відтоді, як 29-30 листопада провели XVIII науково-практичну конференцію з міжнародною участю «Клініко- технологічні виклики в етапній та реконструктивній хірургії. Вогнепальні та побутові рани. Електрозварювання та з’єднання живих тканин. Діабетична стопа» https://wounds.org.ua/ — і хочеться підсумувати та подякувати.
Ви знаєте, що ми щороку намагаємось впроваджувати нові форми, підбирати унікальні тематичні доповіді, запрошувати цікавих іноземних лекторів.
Професійне зростання конференції неможливе без англомовності, тому ми спробували дві форми: слайди або доповідь англійською мовою. Практичніше виглядає комбінація «слайди англійською-доповідь українською», і закликаємо майбутніх доповідачів її використовувати вже 2019 році.
Цьогоріч ми наважились проводити конференцію в новому місці – спеціалізованому конференційно-виставковому просторі «Почайна» https://pochayna.in.ua/. Сучасна зала, інтегровані простори виставки й кейтерингу – були схвально оцінені нашими зарубіжними гостями, як,сподіваюсь, і Вами.
За усталеною традицією, EWMA щороку люб’язно надає список можливих  лекторів, і Sara Rowan з Університету Модени прочитала чудову доповідь про вагомий аспект лікування, яким ми щодалі будемо більше керуватись із приходом людино орієнтованої тактики: сприйняття хворим аспектів хронічної онкологічної рани, необхідні паліативні втручання.
Георгій Павлович Козинець розповів про результати вплив на перебіг опікової хвороби як засобами ендотеліотропного впливу, так і хірургічним створенням заміщуючого каркасу уражених тканин сучасними покривними матеріалами.
Сергій Євгенійович Подпрятов розповів про свою методику дослідження й моніторингу стану судинної стінки у хворих на цукровий діабет з гнійно- некротичним ураженням стопи, зміни стану судин після коригуючого метаболізм втручання за своєю методикою (ілеодуоденопластика), та виявлення різних типів метаболічних реакцій під маскою одного захворювання.
Приємно високо професійним виявився підбір доповідей щодо технологій патогенетичного впливу на тканину й мікроорганізми, черговості їх застосування та поєднаного застосування при посттравматичних і воєнних ураженнях, гострому панкреатиті й перитоніті, стопі діабетика і пластичному переміщенні тканин в загальній хірургії.

Яскравим видалося Обговорення доповідей турецьких колопроктологів, професорів Університету Анкари Ethem Gesim та Cihangir Akyol видалося особливо яскравим завдяки участі фахівців з Інституту раку та модерування Андрія Володимировича Лукашенка Lukashenko Andrii . Були обговорені стратегічні та тактичні аспекти прийняття індивідуального рішення щодо опромінення пухлини прямої кишки у конкретного пацієнта, базуючись на даних віддалених ускладнень променевої терапії, залежно від режимів. Також були представлені технологічні аспекти виконання екстралеваторної екстирпації прямої кишки лапароскопічним способом.
Додатково професор Ethem Gesim представив можливості міжнародної співпраці та професійного навчання на базі свого Університету. У спільному з Інститутом електрозварювання ім. Є.О.Патона засіданні, провідні
науковці інститутів МОЗ та НАМН України, які працюють з технологією електрозварювання живих тканин, досліджують її ефекти та розробляють нові напрямки застосування – була представлена низка відпрацьованих та перспективних спеціалізованих методів застосування, на додану до традиційної
мобілізації та перекриття судин.
Дякуємо всім, хто своєю натхненною працею досяг результатів, якими варто пишатися! Дякуємо всім учасникам і, особливо – модераторам, які надихали доповідачів! Дякуємо спонсорам та інформаційним партнерам – які в цей дуже складний рік не шукали виправдовувань, а були з нами!
До зустрічі в новому 2019 році – як завжди, тримаємо планку!